EFEKTI PRIRODNOG ZEOLITA

Dokazano je da prirodni zeolit klinoptilolit višestruko doprinosi zdravlju, preventivno delujući na oboljenja savremenog čoveka, čije je telo prepuno toksina, virusa, alergena, kancarogenih i drugih štetnih supstanci koje negativno utiču na imunitet, energiju i vitalnost i potencijalno su velika opasnost po zdravlje.

UKLANJANJE TEŠKIH METALA, PESTICIDA, MIKOTOKSINA...

Uklanja teške metale, pesticide, mikotoksine, što se naročito dobro odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije.

Njegovi kristali deluju poput kaveza uvlačeći u sebe štetne supstance koje su po pravilu pozitivno naelektrisane, čvrsto ih vezujući. Novoformirana veza između zeolita i toksina je izuzetno jaka i omogućava kompletno izbacivanje toksina iz organizma.

Zeolit klinoptilolit najveći afinitet ima prema : olovu, živi, kadmijumu, arsenu, pesticidima, mikotoksinima, raznim hemikalijama, gljivicama…

ZEOLIT KAO ANTIOKSIDANS

Inaktivira veliku količinu slobodnih radikala štiteći na taj način organizam od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem.

Zeolit klinoptilolit snažnim negativnim naelektrisanjem i velikim jonoizmenjivačkim kapacitetom adsorbuje inaktivira veliku količinu slobodnih radikala, a sa druge strane antioksidativni efekat ostvaruje delujući i na enzimskom nivou.

POVEĆANJE SPOSOBNOSTI IMUNOG SISTEMA

Zeolit klinoptilolit može uticati na uspostavljanje optimalnog imunološkog statusa, što bi u humanoj kliničkoj praksi značilo da time doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma i njegovih odbrambenih sposobnosti. Zeolit klinoptilolit pokazuje značajne pozitivne efekte i kod infekcijskih i autoimunih bolesti

ANTIALERGENA SVOJSTVA

Zeoli klinoptilolit smanjuje moć alergena iz hrane, pića i okruženja. Neutrališe alergene, pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih. Dovodi do smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima, koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme i artritisa.

HORMONALNA AKTIVNOST

Zeolit klinoptilolit harmonizuje i unapređuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem,posebno aktivnost limfnih čvorova.

VARENJE I PROBAVA

Zeolit klinoptilolit zbog svojih jonoizmenjivačkih sposobnosti može promeniti sadržaj jona i nivo pH u organizmu, čime doprinosi zaštiiti sistema organa za varenje. Podstiče resorbciju hranljivih materija, poboljšava efikasnost normalne flore u probavnom traktu. Podstiče sekreciju citokina, komponente imunološkog sistema koja kreira zdravlje i efikasniji probavni trakt. Efikasno regeneriše oštećenu sluzokožu, reguliše pojačano lučenje kiseline, grčeve, nadutost, dijareju ili zatvor. 

OTKLANJA PESAK I KAMEN IZ BUBREGA I ŽUČNE KESE

Zeolit klinoptilolit postepeno razlaže kamen u bubregu i žučnoj kesi, omogućavajući njegogo lakše izbacivanje. Od veličine i broja kamena zavisi koliko će trajati njihova eliminacija iz bubrega i žučne kese.

OSTEOPOROZA I ZACELJIVANJE RANA

Zeolit klinoptilolit povećava gustinu kostiju tako što povečava proliferaciju i diferencijaciju produkcije osteoblasta. 

Zeolit klinoptilolit se koristi i kod bolesti vezivnog tkiva : reumatskog artritisa, lupus erythematodes, fibroza i sjorengs sindromom. Pomaže u smanjenju bolova u zglobovima.

KONTROLIŠE NIVO LIPIDA

Klinička studija „Procena terapeutskog efekta zeolita na sniženje nivoa lipida u krvi“, koju je sproveo Medicinski fakultet u Beogradu i klinika za rehabilitaciju „Dr. Miroslav Zotović“ na proizvodima „ZEO-MEDIC zeolit klinoptilolit mikronizovan aktiviran-dijetetski proizvod“, granulacije do 15microna i granulacije do 5 microna, pokazala je značajne rezultate u pogledu snižavanja triglicerida i holesterola.

Maksimalni efekti su postignuti sa proizvodom „ZEO-MEDIC zeolit klinoptilolit mikronizovan aktiviran“ granulacije do 5 microna u dozama 6-9g dnevno. Trigliceridi i holesterol se snižavaju za 20% u periodu od 45-60 dana. Nakon toga nivo lipida se održava uz nastavak korišćenja preparata.

SNIŽAVA NIVO GLUKOZE U KRVI

Zeolit klinoptilolit doprinosi spuštanju nivoa glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija prouzrokovanih dijabetesom. Transportuje šećer beć pomoći insulina i pomaže dijabetičarimja da duže ostanu insulin nezavisni.

 

ANTIVIRUSNA, ANTIBAKTERIJSKA I ANTIGLJIVIČNA SVOJSTVA

Zeolit klinoptilolit blokira virusnu replikaciju tako što adsorbuje viralne partikule i mikronske agregate. Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa, hepatitisa C.

Kisela sredina je pogodna za razvoj i razmnožavanje virusa, bakterija i gljivica. Prosečna ishrana čoveka sadrži previše mesa, saharoze koja dovodi do zakišeljavanja organizma. Organizam za neutralizaciju kiselina troši minerale, među ostalim i kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink. Kao posledica nastaje karijes zuba i mnoga druga bakterijska oboljenja npr. gastritis i gljivična oboljenja npr. kandidijaze. Zeolit klinoptilolit deluje kao zaštitni sistem jer vezuje višak kiselina i vraća pH vrednost u normalu (7,35-7,45) onemogućavajući virusima, bakterijama, gljivicama da se razmnožavaju i opstaju u toj sredini

ANTIKANCAROGENO DEJSTVO

Maligne ćelije su znatno kiselije od zdravih ćelija i svoju kiselost šire oko sebe počinući da se samostalno i nekontrolisano razmnožavaju. Kada se jednom stvori, maligna ćelija ne može da se vrati u normalne okvire i otuda današnja lečenja malignih bolesti počivaju na odstranjivanju (hirurgiji) i destrukciji (hemo i radioterapija) malignih ćelija.

Usisavajući H+ jone u svoju kristalnu rešetku, zeolit vraća normalnu pH vrednost, sprečavajući razmnožavanje malignih ćelija nagoneći ih u proces odumiranja.

HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA

Zeolit klinoptilolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene homo i radioterapije. Smanjuje potrebu za analgeticima i normalizuje neke hematološke i biohemijske pokazatelje, pri čemu se posebno značajno uravnotežava nivo sedimentacije, povećava se nivo gvožđa u krvi i povećava broj krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se i difuzni kapacitet pluća, kao i kontrakcije srčanog mišića. Ublažava negativne efekte hemo i radioterapije : povraćanje, mučnina, gubljenje apetita, gubitak težine, nastanka gljivica u ustima i jednjaku. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelog : dobija na težini i vraća mu se apetit, nestaje depresija, nesanica.

Preporučene dnevne doze iznose 12-14g raspoređenih u nekoliko uzimanja. Ako hemoterapija sadrži platinu ili litijum onda se zeolit ne uzima na dan hemoterapije i dva dana nakon hemoterapije.

ANTISTRESNI EFEKAT

Zeolit klinoptilolit pozitivno utiče na spavanje i ritam spavanja. Podiže nivo hormona sreće-serotonina u mozgu doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti. Zeolit klinoptilolit ublažava tegobe menopauze.

Mnogi korisnici zeolita iskazuju osećaj povećane energije, koncentracije, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osećaja mira i zadovoljstva, jer uklanjanjem teških metala dozvoljava telu da sačuva magnezijum i onda telo funkcioniše uspešno, s povećanim biološkim izvorom energije.

NEGA KOŽE

Zeolit klinoptilolit pokazuje odlične rezultate u zarastanju rana, smanjenju otoka i bola kod opekotina, ujeda insekata, sprečavanju širenja gljivičnih, bakterisjkih i virusnih infekcija kože, uklanjanju akni i bubuljica i neprijatnih mirisa nogu.

ZEOLIT U SPORTU

Zeolit klinoptilolit kod sportista i ljudi koji se bave teškim fizičkim radom, utiče na redukciju procenta laktata, smanjenje slobodnih radikala, bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osetno bolji uspeh na takmičenjima i uopšteno poboljšanje psihofizičkog i zdravtsvenog stanja.

DETOKSIKACIJA ALKOHOLA

Povećana količina alkohola u krvi remeti normalne biološke procese, a najnepovoljnije se odražava na sposobnost jetre da detoksikuje krv.

Zeolit klinoptilolit ublažava mamurluk (mučninu, glavobolju, neprijatnost, uznemirenost) jer otklanja ne samo alkoholne nego i metaboličke toksine.