Preduzeće za proizvodnju prirodnih proizvoda na bazi prirodnog zeolita

EFEKTI PRIRODNOG ZEOLITA

Dokazano je da prirodni zeolit klinoptilolit višestruko doprinosi zdravlju, preventivno delujući na oboljenja savremenog čoveka, čije je telo prepuno toksina, virusa, alergena, kancarogenih i drugih štetnih supstanci koje negativno utiču na imunitet, energiju i vitalnost i potencijalno su velika opasnost po zdravlje.

UKLANJANJE TEŠKIH METALA, PESTICIDA, MIKOTOKSINA...

Uklanja teške metale, pesticide, mikotoksine, što se naročito dobro odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije.

Njegovi kristali deluju poput kaveza uvlačeći u sebe štetne supstance koje su po pravilu pozitivno naelektrisane, čvrsto ih vezujući. Novoformirana veza između zeolita i toksina je izuzetno jaka i omogućava kompletno izbacivanje toksina iz organizma.

Zeolit klinoptilolit najveći afinitet ima prema : olovu, živi, kadmijumu, arsenu, pesticidima, mikotoksinima, raznim hemikalijama, gljivicama…

ZEOLIT KAO ANTIOKSIDANS

Inaktivira veliku količinu slobodnih radikala štiteći na taj način organizam od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem.

Zeolit klinoptilolit snažnim negativnim naelektrisanjem i velikim jonoizmenjivačkim kapacitetom adsorbuje inaktivira veliku količinu slobodnih radikala, a sa druge strane antioksidativni efekat ostvaruje delujući i na enzimskom nivou.

POVEĆANJE SPOSOBNOSTI IMUNOG SISTEMA

Zeolit klinoptilolit može uticati na uspostavljanje optimalnog imunološkog statusa, što bi u humanoj kliničkoj praksi značilo da time doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma i njegovih odbrambenih sposobnosti. Zeolit klinoptilolit pokazuje značajne pozitivne efekte i kod infekcijskih i autoimunih bolesti

ANTIALERGENA SVOJSTVA

Zeoli klinoptilolit smanjuje moć alergena iz hrane, pića i okruženja. Neutrališe alergene, pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih. Dovodi do smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima, koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme i artritisa.

HORMONALNA AKTIVNOST

Zeolit klinoptilolit harmonizuje i unapređuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem,posebno aktivnost limfnih čvorova.

VARENJE I PROBAVA

Zeolit klinoptilolit zbog svojih jonoizmenjivačkih sposobnosti može promeniti sadržaj jona i nivo pH u organizmu, čime doprinosi zaštiiti sistema organa za varenje. Podstiče resorbciju hranljivih materija, poboljšava efikasnost normalne flore u probavnom traktu. Podstiče sekreciju citokina, komponente imunološkog sistema koja kreira zdravlje i efikasniji probavni trakt. Efikasno regeneriše oštećenu sluzokožu, reguliše pojačano lučenje kiseline, grčeve, nadutost, dijareju ili zatvor. 

OTKLANJA PESAK I KAMEN IZ BUBREGA I ŽUČNE KESE

Zeolit klinoptilolit postepeno razlaže kamen u bubregu i žučnoj kesi, omogućavajući njegogo lakše izbacivanje. Od veličine i broja kamena zavisi koliko će trajati njihova eliminacija iz bubrega i žučne kese.

OSTEOPOROZA I ZACELJIVANJE RANA

Zeolit klinoptilolit povećava gustinu kostiju tako što povečava proliferaciju i diferencijaciju produkcije osteoblasta. 

Zeolit klinoptilolit se koristi i kod bolesti vezivnog tkiva : reumatskog artritisa, lupus erythematodes, fibroza i sjorengs sindromom. Pomaže u smanjenju bolova u zglobovima.

KONTROLIŠE NIVO LIPIDA

Klinička studija „Procena terapeutskog efekta zeolita na sniženje nivoa lipida u krvi“, koju je sproveo Medicinski fakultet u Beogradu i klinika za rehabilitaciju „Dr. Miroslav Zotović“ na proizvodima „ZEO-MEDIC zeolit klinoptilolit mikronizovan aktiviran-dijetetski proizvod“, granulacije do 15microna i granulacije do 5 microna, pokazala je značajne rezultate u pogledu snižavanja triglicerida i holesterola.

Maksimalni efekti su postignuti sa proizvodom „ZEO-MEDIC zeolit klinoptilolit mikronizovan aktiviran“ granulacije do 5 microna u dozama 6-9g dnevno. Trigliceridi i holesterol se snižavaju za 20% u periodu od 45-60 dana. Nakon toga nivo lipida se održava uz nastavak korišćenja preparata.

SNIŽAVA NIVO GLUKOZE U KRVI

Zeolit klinoptilolit doprinosi spuštanju nivoa glukoze u krvi i sprečava pojavu komplikacija prouzrokovanih dijabetesom. Transportuje šećer beć pomoći insulina i pomaže dijabetičarimja da duže ostanu insulin nezavisni.

 

ANTIVIRUSNA, ANTIBAKTERIJSKA I ANTIGLJIVIČNA SVOJSTVA

Zeolit klinoptilolit blokira virusnu replikaciju tako što adsorbuje viralne partikule i mikronske agregate. Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa, hepatitisa C.

Kisela sredina je pogodna za razvoj i razmnožavanje virusa, bakterija i gljivica. Prosečna ishrana čoveka sadrži previše mesa, saharoze koja dovodi do zakišeljavanja organizma. Organizam za neutralizaciju kiselina troši minerale, među ostalim i kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink. Kao posledica nastaje karijes zuba i mnoga druga bakterijska oboljenja npr. gastritis i gljivična oboljenja npr. kandidijaze. Zeolit klinoptilolit deluje kao zaštitni sistem jer vezuje višak kiselina i vraća pH vrednost u normalu (7,35-7,45) onemogućavajući virusima, bakterijama, gljivicama da se razmnožavaju i opstaju u toj sredini

ANTIKANCAROGENO DEJSTVO

Maligne ćelije su znatno kiselije od zdravih ćelija i svoju kiselost šire oko sebe počinući da se samostalno i nekontrolisano razmnožavaju. Kada se jednom stvori, maligna ćelija ne može da se vrati u normalne okvire i otuda današnja lečenja malignih bolesti počivaju na odstranjivanju (hirurgiji) i destrukciji (hemo i radioterapija) malignih ćelija.

Usisavajući H+ jone u svoju kristalnu rešetku, zeolit vraća normalnu pH vrednost, sprečavajući razmnožavanje malignih ćelija nagoneći ih u proces odumiranja.

HEMOTERAPIJA I RADIOTERAPIJA

Zeolit klinoptilolit ublažava i otklanja negativne efekte nakon sprovedene homo i radioterapije. Smanjuje potrebu za analgeticima i normalizuje neke hematološke i biohemijske pokazatelje, pri čemu se posebno značajno uravnotežava nivo sedimentacije, povećava se nivo gvožđa u krvi i povećava broj krvnih ćelija. Posebno brzo se normalizuje LDH, a povećava se i difuzni kapacitet pluća, kao i kontrakcije srčanog mišića. Ublažava negativne efekte hemo i radioterapije : povraćanje, mučnina, gubljenje apetita, gubitak težine, nastanka gljivica u ustima i jednjaku. Vidno se poboljšava opšte stanje obolelog : dobija na težini i vraća mu se apetit, nestaje depresija, nesanica.

Preporučene dnevne doze iznose 12-14g raspoređenih u nekoliko uzimanja. Ako hemoterapija sadrži platinu ili litijum onda se zeolit ne uzima na dan hemoterapije i dva dana nakon hemoterapije.

ANTISTRESNI EFEKAT

Zeolit klinoptilolit pozitivno utiče na spavanje i ritam spavanja. Podiže nivo hormona sreće-serotonina u mozgu doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti. Zeolit klinoptilolit ublažava tegobe menopauze.

Mnogi korisnici zeolita iskazuju osećaj povećane energije, koncentracije, vitalnosti, boljeg raspoloženja, osećaja mira i zadovoljstva, jer uklanjanjem teških metala dozvoljava telu da sačuva magnezijum i onda telo funkcioniše uspešno, s povećanim biološkim izvorom energije.

NEGA KOŽE

Zeolit klinoptilolit pokazuje odlične rezultate u zarastanju rana, smanjenju otoka i bola kod opekotina, ujeda insekata, sprečavanju širenja gljivičnih, bakterisjkih i virusnih infekcija kože, uklanjanju akni i bubuljica i neprijatnih mirisa nogu.

ZEOLIT U SPORTU

Zeolit klinoptilolit kod sportista i ljudi koji se bave teškim fizičkim radom, utiče na redukciju procenta laktata, smanjenje slobodnih radikala, bržu regeneraciju, veću izdržljivost, osetno bolji uspeh na takmičenjima i uopšteno poboljšanje psihofizičkog i zdravtsvenog stanja.

DETOKSIKACIJA ALKOHOLA

Povećana količina alkohola u krvi remeti normalne biološke procese, a najnepovoljnije se odražava na sposobnost jetre da detoksikuje krv.

Zeolit klinoptilolit ublažava mamurluk (mučninu, glavobolju, neprijatnost, uznemirenost) jer otklanja ne samo alkoholne nego i metaboličke toksine.

Close Menu