Dr. Christian Knapitsch, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i prof Mag . Zigfrid Schmolzer, sportski naučnik : studija u kojoj je učestvovalo 24 takmičara, pokazao senzacionalne rezultate : zeolit ima jedinstvenu sposobnost smanjenja koncentracije laktata. Posle smo obavili testove laktati kod sportista koji su učestvovali u ovom istraživanju, otkrili smo da je grupa koja je uzimala aktiviran zeolit značajno je poboljšala sportske rezultate, sa znatno nižim nivoom laktata u odnosu na placebo grupu. To pokazuje, da kontinuirana upotreba aktivnog zeolita  poboljšava i značajno unapređuje sportske rezultate.

Primarijus dr Volfgang Thoma, privatna klinika Filah : Testovi su objavljeni na nekoliko stotina ispitanika. Glavna komponenta je aktiviran zeolitni klinoptilolit,  što ukazuje na sposobnost veoma velikog smanjenja slobodnih radikala, čime se jača imuni sistem, naročito u prostih sportista.

Mag . Zigfrid Schmolzer , sportski naučnik : Rezultati istraživanja su bili veoma ubedljivi . Ja lično još nisam našao proizvod ili dodatak ishrani koji ima takvu pozitivnu reakciju kao aktivirani zeolit .